Kategóriák

20 000,- Ft

vásárlás esetén

INGYENES 

házhozszállítás!

Fizetési megoldás
Hírlevél

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, azonnal az Öné lesz egy 10% kedvezményre jogosító kupon, amit bármelyik termékünk vásárlásakor felhasználhat.

KATALÓGUSAINK!

Fogyasztó Barát

TOP termékek
Termékajánló

BLOG

A meghitt, nyugodt hangulatot alacsony fényerejű világítással teremthetjük meg a legkönnyebben. Ebben ősidők óta a természetes fényforrások vannak segítségünkre. A különböző formákban és elhelyezésben felbukkanó gyertyák és mécsesek, a környezettel harmonizálva meleg fényükkel lágyan törik meg az éjszaka sötétjét. Finom diszkrécióval burkolják be a körülöttük lévő embereket. Ha a kellő hangulatot megteremtettük már csak egy frappáns és elegáns tárolóeszközre van szükségünk, amiben a hozzá illő bort vagy könyvet elhelyezhetjük.

Hangulatos kerti sarok a meghitt baráti beszélgetésekhez? Vidám családi kuckózás odakint? Vagy csak egy kis privát feltöltődés? Mostani összeállításunkban olyan termékeket ajánlunk, amelyekkel könnyedén megteremtheti az ehhez szükséges hangulatot!

A fában rejlő univerzális értékek reprezentálásának egyik legelegánsabb formáját választotta az Ib Lauren márka, amikor az újrahasznosítás, a környezettudatosság és a modern design jegyében megalkotta nálunk is kapható lakberendezési termékeit. Az alábbiakban ezekből szemezgettünk néhány alapdarabot.

A tálalásnak és a felszolgálásnak szinte minden kultúrában hagyománya van.  Az Indiaiak különleges tisztelettel és odaadással fogadják vendégeiket legyen szó étkezésről, italozásról vagy csak egy közösen eltöltött délutánról a nappaliban. A céljuk az, hogy a házukba érkező embert olyan meghittséggel és szeretettel vegyék körül, mintha az illető a saját otthonában lenne. Ennek a bensőséges hangulatnak a megteremtésében nyújtanak segítséget az alábbi termékeink:

A fa az egyik legősibb anyag, amely állandó megújulásra képes. Jól tudják ezt a bútorgyártók is, éppen ezért előszeretettel nyúlnak ehhez a matériához, hogy gondos kezek munkájával új és új életet leheljenek bele. Az így kapott használati tárgyak bármely lakásnak egyedi, letisztult harmóniát kölcsönöznek.

A modern civilizációval egy idős a kérdés, vajon mi teszi igazán boldoggá az életet? A válasz kultúránkként és társadalmanként eltérő lehet, de talán nagy bizalmat szavazhatunk a dánoknak ebben a kérdésben, hiszen évtizedek óta ők vezetik a boldogság-listákat. A válasz pedig szerintük a hygge, ami egy barátságon, meghittségen alapuló közösségi életszemléletet takar. Kreativitás, egyszerűség, természetesség, emberközpontúság, minimalizmus – csupán néhány fogalom azok közül, amelyek egyértelműen a skandináv létformához kapcsolódnak. Nem csoda hát, hogy mára globális trenddiktálóvá nőtték ki magukat a design terén. A lakberendezésben főként a kiegészítőkkel, apróbb elemek harmóniájával érhetjük el, hogy a hygge életérzés az otthonunkba költözzön.

A főbb alapjegyek a fény, a naturalista anyaghasználat, a „zöld” környezet és az intimitást erősítő kiegészítők köré épülnek.

 

Talán emlékszünk még, hogy gyermekkorunkban milyen sokat lábatlankodtunk a nagyi körül, aki ideje java részében a konyhában sürgölődött. Nem véletlen ugyanis, hogy a tűz(hely) melege, ami egykor összehozta az ősemberek hordáit, az évezredek folyamán a közösségek, családok és ez által a lakóhely, valamint az otthonok központi tere, vagyis a lakás lelke lett. A lelket pedig ápolni kell és időről időre új színekbe öltöztetni!

2020.04.26 13:51

Ragyogóan süt a nap, rügyeznek a fák, bimbóznak a tavasz virágai, mi pedig bent töltjük az idő nagy részét a lakásban. Ez különösen azok számára lehangoló, akik már hetek óta várták az újjáéledő természet zöldjeit és illatát.

 

Szerencsére az otthonunk még megmaradt nekünk, és a lakás minden helyiségébe becsempészhetjük a tavaszt!

Ebben a cseppet sem könnyű helyzetben, a házunk a várunk, és az otthonunk jelenti a biztonságot, egy kis szigetet ebben a felfordult világban.

Most csupán annyi harmónia marad nekünk, amit magunknak megteremtünk, ezért még nagyobb szükség van arra, hogy békére leljünk lakásunkban,  és ebben a körülöttünk lévő tárgyak sokat segíthetnek.

Ugyanígy a színterápia is fontos eszköz lehet, ha szeretnénk megőrizni nyugalmunkat, derűnket. 

 

 

Valljuk be, nem mindenki vágyik vattacukorba burkolt, girlandokkal és pufók angyalokkal koszorúzott karácsonyra. Még akkor se, ha szereti a vintage stílust.

 

2019.11.05 21:03

Ahogy odakint nő a hideg és csökken a fény, úgy érzünk egyre erősebb késztetést a bekuckózásra. Az ősz végi, téli hónapok a lecsendesedésről és a befelé fordulásról szólnak, amikor fokozottan vágyunk a nyugalomra, melegségre és békére.

Hazaérve jól esik becsukni magunk mögött az ajtót, kirekesztve a komor, szürke külvilágot, tudván, hogy odabent lélekmelengető, meghitt otthon vár minket.

 

 

 

 

A hűvösebb őszi napokkal ugyan beszorulunk a lakásba a teraszról és a balkonról, de ilyenkor jöhet a télikert!

Ha van lehetőségünk egy ilyen kuckó kialakítására sok boldog, pihentető órának nézhetünk elébe!

A nagy üvegfelületeken beáramló napfény, a buja zöld növényzet igazán csábítóvá teszik a helyiséget, míg a kényelmes vintage bútorok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a kopár, hideg téli hónapokban is.

 

 

 

 

A tökéletes esküvőről mindenkinek más a véleménye. Ha VINTAGE mániás menyasszony vagy, akkor biztosan ezt tükrözi majd a ruhád, a sminked, a csokrod és minden bizonnyal a helyszín kiválasztásakor is szempont volt, hogy alkalmas legyen visszaadni a stílus elegáns romantikáját.

 

 

 

 

Egy VINTAGE menyasszony álmai olyanok, mint maga stílusa. Változatos, különleges, minden trendből a legszebbet kiválasztva, jó ízléssel formált ízlés- és gondolatvilággal rendelkezik, így az esküvői nászajándék esetében sem feltétlen csak a boríték jut az eszébe.

 

 

 

A nyári estéknek egészen más a ritmusa, hiába száll le a nap; előttünk az este és az éjszaka.

 

 

 

2019.05.30 16:24

Egy kávé a balkonon?

A nyári reggeleken megéri a családot megelőzve korán felkelni.

Érdemes időt hagyni magunknak, és egy csésze kávé vagy tea mellett kiülni a teraszra vagy a balkonra, s miközben a hajnali párába burkolódzó kertet lágyan ébresztgetik a fénysugarak, beszívni a harmattól csillogó fű illatát és hallgatni a madárcsiviteléssel kevert szárnysuhogást.

 

 

Hangold át otthonodat a nyárra!

 

 

Ahogy közelednek a forró nyári hónapok, érdemes elpakolnunk a vastag szöveteket, sötét, komor kiegészítőket és átadni a helyet a vidámabb, légiesebb színeknek és textúráknak!

Engedd be otthonodba az érett gyümölcsök, a napfény, a harmattól gyöngyöző fű és a párába burkolózó tenger színeit!

 

A farmhouse, azaz a vidéki (falusi) stílus a régi időkről mesél, komoly hitelességgel, miközben összeköt a múltunkkal, hagyományainkkal.

 

 

Az egykori parasztházak romantikája egy nyugodt sziget csúcstechnológiával ellátott, zaklatott életünkben, ahol egy kicsit megpihenhetünk.

Vágyakozás egy letűnt, egyszerűbb élet után, ahol még szoros harmóniában éltünk a természettel és gyökereinkkel.

A farmhouse stílusú lakberendezés a déd-és nagyszüleink korát idéző antik régiségeket kelti új életre, miközben egy meleg, szeretnivaló otthont eredményez.

Az egyszerű vonalvezetésű, öreg, kopott bútorok, a rozsdás bádogtárgyak a modern városi környezetben is izgalmasnak tűnnek, de fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a régi és új tárgyak között.

 

 

Gyermekkorom óta a kedvenc ünnepem a húsvét. Ilyenkor az első utunk a nagyszüleim kis falusi házába vezetett, ahol már messziről integettek a színes tulipánok és a virágzó cseresznyefák. Ők már a kapuban állva várták, hogy megérkezzünk; a pitypangok tarkította fűben ott lapultak a kézzel festett gyönyörű hímes tojások és ajándékok, amiket a húgommal kis fonott kosarakba gyűjtöttünk.

Tojáskeresés közben mélyen beszívtam a frissen kaszált fű illatát, és – városi gyerekként – innen tudtam, hogy végre megérkezett a tavasz.

Tudjuk, hogy a férfiaknak nem könnyű ajándékot venni.

Ezért próbáltunk összeszedni néhány hasznos, de nem mindennapi ötletet! :)

 

Melyik nő ne örülne ennek az ajándéknak?...

Gondoltad volna, hogy hazánkban a karácsonyfa állítás hagyománya, csak az 1920-as évekre vált országosan elterjedtté?

Pedig így van!

 

 

Csalj mosolyt szeretteid és vendégeid arcára már akkor, amikor megérkeznek!

Lehet, hogy az idilli, hóborította karácsonyi táj idén is csak álom marad, de az ünnepi ragyogás és meghittség garantált!

 

Ha a karácsonyra gondolunk, a fenyőfa mellett a puha pelyhekben szállingózó hó idilli képe jut eszünkbe, pedig a meteorológiai statisztikák szerint a fehér karácsony egyáltalán nem is olyan gyakori Magyarországon.

Az elmúlt száz évben mindössze 20 alkalom volt, amikor az ünnep napjain hóba burkolózott a táj.

Bár az idei előrejelzések még kecsegtetnek némi reménnyel, a klímaváltozásnak köszönhetően a fehér karácsony romantikája egyre inkább visszaszorul a mesék és a fantáziánk világába.

 

A karácsony legszebb pillanatai az ünnepi asztalhoz köthetőek, ezt üljük körül szeretteinkkel, itt tálaljuk fel az ünnepi fogásokat, itt zajlanak le az éjszakába nyúló beszélgetések és vidám koccintások.

 

 

 

 

 

 

Hamarosan meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún, mellyel hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi ünnepkör, az év legszebb, legmeghittebb időszaka.

 

 

 

 

 

 

Főzzünk forró csokit!

Süssünk mézeskalácsot!

Nézzünk karácsonyi filmeket!

Menjünk korcsolyázni!

Gondoskodjunk a karácsonyi fényekről!

Díszítsük fel a lakást!

Karácsonyi illatok

Hallgassunk karácsonyi dalokat!

Látogassunk ki az adventi vásárba!

Készítsünk családi karácsonyi fotót!

Igyunk forralt bort!

Ó, azok a régi, békebeli karácsonyok!

Valószínűleg mindannyiunk fantáziájában él egy idilli karácsonykép; puha, hóborította tájjal, fenyőkkel, magyal ágakkal és helyes angyalokkal, mely legfeljebb megsárgult képeslapokról vagy dédszüleink visszaemlékezéseiből köszön vissza.

A bennünk élő gyermek nem szűnő nosztalgiával vágyik erre az idealizált, mesébe illő karácsonyra, és a vintage tökéletes díszletet képes nyújtani ehhez.

 

Békebeli nosztalgia modern elemekkel ötvözve - ez a vintage lakberendezési stílus.

Maga a „vintage” szó eredetileg a borászatból származik; a kifejezést a legkiválóbb Portói borokra használták. Napjainkra azonban igen népszerű, önálló stílusirányzattá nőtte ki magát és az 1920-tól az 1970-es évek közötti idők stílusjegyeit alkalmazza szabadon, játékosan és kreatívan. A vintage a lakberendezésen túl bárhol megjelenhet, az öltözködéstől egészen a gasztronómiáig.

 

 

 

 

Romantikus, álmodozó hangulatú otthon pasztell színvilággal és bájos kiegészítőkkel- ez a shabby chic.

Ez a viszonylag új stílus a vintage-ből nőtte ki magát és az elmúlt két évtizedben hódította meg a világot. A shabby chic hangulata szintén rusztikus, de még puhább, légiesebb és romantikusabb, mint a vintage-é, csupa fehér vagy pasztell árnyalat, csupa könnyedség és aprólékosság.

 

 

Az eredetileg lepukkant padlásterekből és olcsó gyárépületekből kialakított művészlakások divatja Párizsból és New Yorkból indult el világhódító útjára a két világháború között, hogy napjainkra az egyik legtrendibb lakberendezési stílussá nője ki magát.

 

A loft nem csupán egy stílus, hanem egy életforma; excentrikus, dinamikus, extravagáns, szabadszellemű, ugyanakkor modern, letisztult és lenyűgöző.

 

 

2018.10.29 14:31

A tükrök nem csupán praktikus és stílusos díszei otthonunknak, de remek szolgálatot tehetnek, ha optikailag tágítani és világosítani szeretnénk a teret.

 

 

 

Lassacskán végleg télbe komorul az idő, és hosszú hónapokig alig fogjuk látni a napot. A megfelelő világítás még fontosabbá válik, mint eddig. Szerencsére a vintage stílus hódolóinak sem kell lemondaniuk a szebbnél szebb világítótestekről!

 

 

A korán sötétbe forduló, komor őszi esték hangulatos, lélekmelengető kiegészítői a gyertyák és mécsesek - akár a kertben, vagy bent a lakásban is.

 

 

 

 

 

 

 

2018.10.15 19:50

Hazaérni jó!

Így dekoráld ősszel otthonod vintage stílusban

 

Ajtódíszek

 

Hazatérni – pláne a munkából ­– mindig örömteli érzés, melyet még vidámabbá tehetünk, ha belépés előtt ajtónkon egy szép kopogtató köszönt bennünket!

 

 

A rohanó hétköznapokban néha szükség van rá, hogy lassítsunk a tempón, kényelmesen hátradőljünk és élvezzük otthonunkat a családunk vagy barátaink társaságában.

2018.10.08 19:03

Varázslatos őszi otthonok

 

Mit jelent számodra az október?

Lassú búcsút a verőfényes napoktól, színpompás faleveleket, a sütőtök és a fahéj fűszeres illatát, hűvös reggeleket és meleg pulcsikat.

 

 

Petrolkék a lakberendezésben

 

 

 

 

 

Webáruház készítés