Kategóriák

Fizetési megoldás
Hírlevél

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, azonnal az Öné lesz egy 10% kedvezményre jogosító kupon, amit bármelyik teljes áru termékünk vásárlásakor felhasználhat.

KATALÓGUSAINK!

 

 

 

 

 

Fogyasztó Barát

TOP termékek
Termékajánló

BLOG

Szeretném megosztani Veletek a legújabb szuper élményemet! Mindenki szeret magáról jó véleményeket hallani, olvasni; megmelengeti az ember szívét. Így jártam én is néhány hete, amikor Kiss Gabi lakberendező megosztott egy posztot Facebook oldalán.

Előző blogunkból már megtudhattad, hogy mit is tesz Ib Laursen, hogy jobban fenntarthatóvá tegye bolygónkat. Az UNIKA kollekció darabjai a távoli Indiából származó származnak és gondos kezek új életet lehelnek beléjük. Ezáltal megújult formában jutnak el hozzánk, hogy otthonunkba költöztessék a varázslatos keleti hangulatot.
Azonban nemcsak bútorok készülhetnek belőlük. Olvasd el cikkünket, hogy megismerd az Ib Laursen idei katalógusának mesés keleti vintage lakberendezési tárgyait.

 

Manapság sajnos olyan világban élünk, ahol a környezettudatosság és az újrahasznosítás még soha nem volt fontosabb. A tömegcikkek szinte elárasztják a világot, mindenki gyorsan szeretne magának új terméket. Viszont ez hosszútávon nem fenntartható a Földünk szempontjából. Ennek a helyzetnek egyik hasznos megoldása a már meglévő termékek - akár fogyasztási, akár lakberendezési – újra felhasználása. A dán vintage lakberendezés egyik ikonikus márkája, az Ib Laursen is emellett tette le a voksát, amikor bevezette az UNIKA kollekcióját.

Az UNIKA kollekció magában hordozza a környezetvédelem mellett az egyediséget is. Hogy miért olyan egyediek ezek a termékek, megtudhatod blogunkból.

 

A lámpák attól függően, hogy otthonunk melyik helyiségében használjuk, sok funkciót láthatnak el. A mennyezeti lámpa fő feladata, hogy fénnyel árassza el a helyiséget. Ez lehet egy kevésbé harsány világítás, ami meghitté teszi a hangulatot. Azonban egy étkezőben lévő lámpának már be kell világítania a teret. Az állólámpák célja inkább a fókuszált fény, amely egy letehetetlen könyv olvasásához elengedhetetlen, az asztali lámpáknak pedig főleg a dolgozószobában veszed legnagyobb hasznát. Mindemellett a lámpa anyaga, színe vagy formája meghatározhatja otthonod hangulatát, stílusát is.

A Chic Antique idei tavaszi-nyári katalógusában megannyi gyönyörű lámpát találsz, amelyek tökéletesen illeszkednek sokféle lakberendezési stílushoz.

 

Ha egy dániái otthonban jársz, általában fapadlóval találkozol. Ezeket bolyhos szőnyegekkel és puha szőrmékkel fedik be, hogy meleggé és barátságossá tegyék a vendégek számára. A szőnyegek a legősibb burkolóanyagok közé tartoznak és közel 3000 éves múltra tekintenek vissza. Már a régmúltban is fő feladata a hideg elleni védelem volt, az évszázadok során azonban számos más funkcióval is bővült. A hőszigetelés mellett véd a zajok ellen, kiváló térelválasztó lehet és csodás dekorációs elem.

Az Ib Laursen kollekcióból választható bájos vintage szőnyegekkel pompásan nyomatékot adhatsz az otthonodban már kialakított vintage stílusnak, emellett élettel és melegséggel töltheted meg a teret.

 

A szőnyegek otthonunk elengedhetetlen elemei és alapfunkcióján túl még számos más feladatot is ellátnak. Elválasztja vagy éppen ellenkezőleg, összeköti az egyes helyiségeket, kapcsolatot teremt különböző bútorok között. Fontos szerepük van a hő- és hangszigetelésben, a lakás díszítésében, sőt tagolásában is. Egy szép szőnyeg nélkül otthonunk kopár és befejezetlen hatást keltene.

A Chic Antique gyönyörű natúr juta, tengerifű és rusztikus pamut szőnyegei pompásan illenek egy bájos vintage otthonba, melegséget és barátságos hangulatot csempészve bele.

 

A réz használata a lakberendezésben az egyik legnépszerűbb trendek egyike már évek óta. A különböző fémek – nagyobb bútorok, vagy akár apróbb kiegészítők – modernné, letisztulttá varázsolják az otthonod, meghatározzák a helyiség hangulatát. Mindenképpen érdemes otthonod ékesíteni vintage réz bútorokkal és kisebb dekorelemekkel, mert patinát, aranyos csillogást, loftos enteriőrt kölcsönöznek.

A Chic Antique vintage réz bútorai és lakberendezési elemei remekül illenek egy vintage, indusztriális vagy loft otthonba, hogy egy kis különleges csillogást keltsenek.

Egy szép tükör a belső tér alakításának egyik legrafináltabb eszköze. Átformálja, felélénkíti a teret és pompás hatást kelt. Elbűvölő kiegészítői lehetnek otthonod számos helyiségének: egyaránt használhatod az előszobában, a fürdőszobában, a hálószobában vagy a nappaliban is. Egy tükör alap funkcióján túl sokkal több szerepet is betölthet, drámaibb és művészibb is lehet.



Az idei Chic Antique gyönyörű vintage tükreivel lélegzetelállító tereket tudsz kialakítani, legyen szó otthonod bármely pontjáról.

 

A loft stílus kialakulása a 60-as évek Amerikájába vezet vissza. A különc, sokszor szegény művészek elhagyott ipari épületekben leltek újra otthonra. Ezek az épületekre jellemző volt, hogy hatalmas, tágas, egybenyitott terek; a magas, rengeteg természetes fényt beeresztő ablakok és a gyári elemek megtartása, úgymint az előbukkanó téglafalak, látható csövek és fémszerkezetek. Ebbe a különleges világba tökéletesen illeszkednek a vintage antik fekete fémből és fekete festett vagy pácolt fa bútorok.

Válogass az idei első Chic Antique katalógus csodás fekete vintage bútoraink közül, hogy lakásodból egy igazi varázslatos hangulatú loft stílusú otthont teremts.

 

Az élet egyik legjobb dolga, amikor azokkal tölthetsz el időt, akiket szeretsz. Ilyen egy ünnepi lakoma a családdal karácsonykor vagy születésnapon, egy baráti összejövetel vagy egy egyszerű vasárnapi ebéd a legközelebbi családtagokkal. Ilyenkor az összegyűltek a finom falatok és italok mellett közösen felelevenítik a boldog és vidám eseményeket, pillanatokat és mindenki feltöltődik pozitív energiával és vidámsággal. Ezen események fő helyszíne általában az otthon lelke, a konyha és a hozzá tartozó étkező.

A tavaszi-nyári Chic Antique katalógus csodálatos vintage bútoraival egy kényelmes és bámulatos étkezőt alakíthatsz ki vendégeid számára.

 

Előző bejegyzésünkben már olvashattad, hogy a lakásdekorációk határozzák meg leginkább otthonunkat, ezek lehelik be a teret élettel és melegséggel és kifejezhetjük vele egyéniségünket.
Többek között egy jól megválasztott kép rögtön magára vonhatja a vendégek figyelmét, de szolgálhat összekötő elemként a különböző stílusok és bútorok között, emellett remekül feldobja otthonod falát. Ezenfelül sokkal könnyebben áthelyezhetőek, mint egy nagyobb, nehezebb festmény.

Összeállításunkban megismerheted a 2022-es tavaszi-nyári Chic Antique katalógusának szemet gyönyörködtető fali és akasztható képeit, melyekkel csodás vintage hangulatot teremthetsz otthonod bármelyik helyiségében.

 

Előző bejegyzéseinkben már bemutattuk a csodálatos antik krémszínű és rusztikus vintage bútorokat. Azonban otthonodat nem csak a nagyobb bútorok határozhatják meg. A lakásdekorációk azok, amiktől egy hely otthonná válik. Egy falióra, egy kép, egy váza vagy egy mécsestartó is lehetnek azok az apróságok, amelyek életet, melegséget visznek a térbe és általuk kifejezheted személyiségedet.

Az alábbi cikkünkben az idei első Ib Laursen katalógusunkból válogattunk neked mesés vintage lakásdekorációkat, melyekkel tökélesen meghitt, családias enteriőrt alakíthatsz ki.

 

A rusztikus stílus azon lakberendezési stílusok egyike, amit elég nehéz pontosan meghatározni, annak ellenére, hogy bárhol is bukkansz rá, könnyen felismered. Egyszerre van benne jelen a régies, a természetes, a nyers, amivel találkozhatsz egy vidéki parasztházban, egy toszkán kastélyban vagy akár egy modern lakásban is. A rusztikus lakberendezés a XIX. század Amerikájában kezdődött, a nehéz, tömörfa bútorok, durva megmunkálás és dekorációk jellemezték. Ha az ember meghallja ezt a szót, hogy rusztikus, akkor egy díszítéstől mentes, egyszerű, paraszti jellegű, természetes eredetű otthon képe jelenik meg előtte. Ez a stílus éppen azért olyan megfoghatatlan, mert szinte minden lakótérbe jól beilleszthető és minden népnek megvannak a maga saját, egyedi vonásai a rusztikus stíluson belül.

Az idei tavaszi-nyári Chic Antique katalógusunk rusztikus bútoraival és lakáskiegészítőivel Te is kialakíthatsz egy barátságos és hívogató otthonod magad vagy a családod részére.

 

A gyönyörű antik fehér vagy krémszínű bútorok, vitrinek és üveges szekrények manapság is virágkorukat élik. Ez köszönhető annak, hogy több, napjainkat is meghatározó stílusirányzatba is könnyen beilleszkednek, többek között a vintage stílusba is. Egyedi megjelenésük és sokoldalúságuk különleges hangulatot teremtenek egész otthonunkban, legyen szó az előszobáról, a nappaliról vagy akár az étkezőről.

A Chic Antique 2022-es tavaszi-nyári katalógusában található antik krémszínű bútorokkal, vitrinekkel és szekrényekkel egységes stílust teremthet otthona minden helyiségében.

 



Sokan úgy tartják, hogy a rattan bútorok csak kültéren állják meg a helyüket. Erre cáfol rá az idei Chic Antique tavaszi-nyári katalógusunk is. A már megismert, kertben és a teraszon használt bútorok mellett most megcsodálhatod a páratlanul kidolgozott rattan hálószobai és natúr fa nappali bútorainkat. A vintage rattan bútorok már a 17. századtól jelen vannak a különböző korok otthonaiban, és nemhogy kimentek volna a divatból, hanem népszerűségük töretlen, sőt, egyre növekszik. Ez annak köszönhető, hogy minden stílusú otthonba könnyen és harmonikusan illeszkednek.

Az idei Chic Antique tavaszi-nyári katalógusának központjában a természetközeliség, természetes alapanyagok állnak úgy, mint a rattan és a fa. Ha te is odavagy a környezettudatos megoldásokért, amelyek egyesítik a minőséget és a szépséget, akkor kollekciónk biztosan tetszeni fog.

 

Egy előző bejegyzésünkből már megismerhettétek a vintage skandináv stílust képviselő Ib Laursen kollekció néhány darabját.

A mostani cikkünkben egy csodás vintage konyha elemeit válogathatod ki otthonod számára. Ha szereted a közös, nagy családi ebédeket, vagy egy hétvégi baráti összejövetelre keresel ízléses, mégis praktikus kiegészítőket, akkor az Ib Laursen 2022-es első katalógusának akácfából és olajfából faragott, mesés konyhai kiegészítőit neked találták ki. A márka nagy hangsúlyt fektet arra, hogy termékei természetes anyagokból készüljenek, a formavilága pedig könnyen beilleszthető egy mesés vintage konyha enteriőrjébe.

 

 

Bolondulsz a mediterrán konyháért és életérzésért? Szereted, hogyha összegyűlik egy nagy baráti társaság és felidézitek a régi szép emlékeket, vagy éppen az újakat átbeszélitek az egész estét finom falatok és italok mellett?

A mediterrán stílus alapja a természetesség, a természetközeli anyagok használata. Leginkább fát használnak padlóburkolatok, bútorok és lakásdekoráció, valamint konyhai kiegészítők készítésére. Emellett a kő, a kerámia, a terrakotta és az üveg is mind jó választás lehet, ha ebben a stílusban szeretnénk otthonunkat kialakítani.

Ebben segít neked az idei Chic Antique tavaszi-nyári katalógusának gyönyörűen kidolgozott mangófa és akácfa tálaló és kínáló alkalmatosságai. Ezekkel biztosan nagy sikert aratsz!

 

 

 

Eddigi három blogbejegyzésünkben a Chic Antique 2022-es tavaszi-nyári katalógusából mutattuk be nektek a változatos kerti kiegészítők, kerti bútorok, valamint a mécsesek széles választékát.

Az alábbiakban az északi dán tervezésben egyedi és utánozhatatlan Ib Laursen 2022-es katalógusának termékeit ismerhetitek meg. Az Ib Laursen cég központja Dánia legrégebbi városában, Ribe-ben található. Messzeföldön híresek arról, hogy a vidéki stílust gondolják újra és termékeikkel megpróbálják a vintage hangulatot bevinni a mai kor otthonaiba. Csodás otthoni és kerti termékeik és kiegészítőik tervezésekor a középpontban a természetes anyagok, a kiegyensúlyozott formák és a hangulatok összhatásai állnak. A vidéki stílus báj és a skandináv letisztultság kombinációjából egy nagyon kellemes és káprázatos környezet jön létre. Nem csoda hát, hogy termékeik évtizedek óta a skandináv otthonok nélkülözhetetlen kiegészítői.

 

Nincs is annál fantasztikusabb, mint amikor az ember kiül a szépen kialakított teraszra vagy kertbe egy csésze finoman gőzölgő kávéval vagy teával, miközben a napsugarak cirógatják az arcát. Ki ne vágyna egy ilyen reggelre vagy délutánra saját kis rejtekhelyén?

A romantikát kedvelőknek a szüntelen népszerűségnek örvendő vintage stílus a kertépítésben is nagy segítségére lesz. Mindenképpen kell, hogy legyen kertedben egy burjánzó virágokkal kialakított vagy a fák alatt megbúvó pihenősarok, ami gyönyörű, vintage stílusú bútorokkal és kiegészítőkkel elfelejttetheti veled egy stresszes nap minden bosszúságát.

A Chic Antique 2022-es katalógusunk most is segítségedre lehet, szemet gyönyörködtető, bájos vintage fém kerti bútoraival és kiegészítőivel.

 

 

 

Az otthonunk több, mint egy hely, ahol élünk. Az otthon biztonságot ad, kikapcsolódást és feltöltődést nyújt. Ezért nem véletlen, hogy minden, ami otthonunkban van, hatással van arra, hogyan érezzük magunkat: a dekorációs tárgyak, a bútorok, a kiegészítők, de még a használt színek is. Köztudott, hogy közérzetünkre a természet, a természetközeliség kifejezetten jó hatással van. Akkor miért ne csempésznénk be otthonunkba, teraszunkra, erkélyünkre ezt a csodás, megnyugtató hangulatot?

A legújabb Chic Antique 2022-es tavaszi-nyári katalógusunk számos gyönyörű natúr árnyalatú, organikus anyagú bútorai és lakásdekorációs kiegészítői közül szemezgethetsz saját pihentető otthonod kialakításához.

 

 

 

Már elkezdett jobbra fordulni az időjárás és a naptár szerint is beköszöntött a tavasz. Aki szeret kertészkedni, az már egészen biztosan tűkön ülve várja, hogy a szabadban tevékenykedhessen. Ugyanakkor a kevésbé kertbarátok is megtalálhatják a megfelelő tárolókat a benti növényneveléshez. Ebben szeretnénk a segítségedre lenni új Chic Antique katalógusunk csodás vintage lakberendezési termékeivel, amelyek kint a kertedben és bent az otthonodban is a növényeid hű társai lesznek.

 

 

Eddig már három stílusirányzattal ismerkedhettünk meg sorozatunkban, ezek a romantikus, a vintage és a klasszikus.

Most nem kifejezetten egy stílust szeretnénk bemutatni, hanem inkább egy irányvonalat, amely több stílus jellemzői között is felfedezhetünk, úgy, mint a skandináv, a városi dzsungel vagy a country. Napjainkban sajnos olyan világot élünk, ahol ellep minket a műanyagok tengere, a csak néhány évet kibíró berendezési és lakberendezési tárgyaink és a környezet kizsákmányolása is felgyorsult. Az emberek egyre inkább visszavágynak a természet közelébe, amely megnyugvást, békés nyújt számukra.

 

Előző írásaikban már szó esett a romantikus stílusról és a vintage irányzatról. Mindkettőre jellemző volt a bájosság, játékosság és a színek, minták pazar kavalkádja.

A mai cikkünkben viszont egy olyan lakberendezési stílust ismerhetsz meg közelebbről, amely inkább visszafogott, kifinomult. Azoknak állhat közel a szívéhez, akik rajonganak az antik darabokért, a régi korok enteriőréért, egy előkelőséget sugárzó otthon kialakításáért. Nem másról lesz szó, mint a klasszikus lakberendezési stílusról.

 

Előző cikkünkben a romantikus stílusról olvashattatok bővebben. Most a vintage lakberendezési stílus van soron. A romantikus stílus merít a vintage irányzatból, de csak néhány elemét. Magát a vintage stílust nehéz jól körülírni, mert mindenki kicsit másképp alakítja ki a saját enteriőrjét. Az elmondható róla összességében, hogy a bájos, nosztalgikus emlékeket modern tartalommal tölti fel, a természetesség jegyében.

Varázsolj te is hamisítatlan vintage hangulatot és teremts a lakásodból otthont! Ehhez nyújt pár ötletet mostani bejegyzésünk!

 

Minden kezdet nehéz! – tartja a mondás. Az új év kezdetével sokan megfogadnak valamit. Ki azt, hogy leszokik egy rossz szokásáról, más pedig életmódváltást fogad meg. Sokan vannak viszont, akik arra szánják el magukat, hogy megújítják otthonukat, hogy egy jobb, minőségibb környezetet teremtsenek a családjuk és a home office-ban eltöltött növekvő idő számára.

Ha Te is szeretnél valami újat csempészni a rohanó mindennapokba, szeretettel ajánljuk új cikksorozatunkat. A 2022-es lakberendezési trendek közül szemezgetve szeretnénk Neked segítséget nyújtani ebben.

Összességében elmondható, hogy a 2022-ben újra hódít a természetesség. Fénykorukat élik az organikus anyagokból készült bútorok, lakberendezési kiegészítők. Visszaköszönnek a korábbi évek lakásdekorációs vonalai, egy sokkal vidámabb és természetközelibb formában, mind az anyagokat, mind a színeket tekintve. Romantikus stílussal feminin hangulatot varázsolhatunk otthonunkba. A klasszikus stílussal a megszokott designt hozhatjuk vissza. Jöhet minden, ami vintage. Honosítsuk meg otthonunkban a régi idők hangulatát. Használjuk bátran a régi, egyedi darabokat, amelyek kedves emlékeket elevenítenek fel számunkra.

Mostani bejegyzésünkben a romantikus irányzattal ismerkedhetünk meg bővebben.

 

 

 

Vasárnap lobban fel az utolsó gyertya adventi koszorúnkon, jelezve, hogy hamarosan elérkezik a várva várt ünnep. Az ünnep, amelynek hagyománya a régmúltba nyúlik vissza és megannyi szép tradíció kapcsolódik hozzá. Kezdve a karácsonyfaállítástól, a meghitt családi együttléteken át az ajándékozásig. Ilyenkor nemcsak a karácsonyfánkat öltöztethetjük fel ragyogó, csillogó díszekkel, hanem örökzöldünk környékét is. Sőt, otthonunk több zugában is elrejthetünk meglepetésként kisebb-nagyobb karácsonyi dekorációkat, melyeket a gyerekek örömmel kutathatnak fel. Régi fényképeket nézegetve az ember szeme megakad a gyönyörűen feldíszített fák mellett más olyan elemeken is, amelyek melegséget és a gyermekkor gondtalanságát árasztva megmosolyogtatnak bennünket, talán visszarepítve a saját karácsonyunk emlékképei közé.

Mostani blogbejegyzésünkben szebbnél szebb vintage dekorációs elem közül válogathatsz és pár egyéb felhasználási tippet is adunk.

 

 

 

A Karácsony talán legmeghatározóbb eleme maga a fenyőfa. Egy gyönyörűen, saját ízlésünk szerint, együtt feldíszített karácsonyfa szimbolizálja legjobban az ünnep szellemiségét: a meghittséget, a szeretetet, a hitet, a családot. Abban már eltérnek a vélemények, hogy igazi fenyőt állítsunk vagy vegyünk egy műfenyőt. Mindkettő lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai is. A műfenyőt évekig tudjuk használni, nem koszol és nemcsak a formáját és a méretét tudjuk kiválasztani, de a színét is. Viszont tegyük a szívünkre a kezünket, hogy az elhullajtott tűlevelek és a talpba faragás bosszúságai ellenére nincs ahhoz fogható, mint mikor a család által kiválasztott fenyő illata betölti otthonunkat, ezzel igazi karácsonyi hangulatot teremtve. Ezzel beengedünk egy csepp természetességet a Karácsonyunkba és egy olyan miliőt teremt, ami műfenyővel utánozhatatlan.

Bármelyiket is választod, gyönyörű örökzöld fádat és az otthonodat még színpompásabbá teheted a vintage stílus meleg csokoládébarna és természetes színeivel, mint a len, a homok és a borostyán.

Válogass az új, prémium minőségű IB Laursen és Chic Antique karácsonyi vintage kincseink közül.

 

 

 

 

A vintage romantikus bája képes egy kis melegséget csempészni a hideg téli napokba. Az advent itt kopogtat az ajtónkon. Készülődjünk hát áhítattal, ragyogó karácsonyi fényekkel. Színes díszekkel, csillogó gyertyákkal. Hagyomány, természetesség és vintage, ez a titok nyitja. Öltöztessük hagyományos karácsonyi piros díszekbe otthonunkat idén. Milyen díszek, gyertyák, koszorúk, gömbök közül válogathatunk, hogy megteremtsük a karácsonyi vintage csodát? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A vintage irányzatának indusztriális stílusát kedveli? Magával ragadja a hatalmas terek és a rideg, sötét anyagok eleganciája? Akkor bizony a loft stílus áll közel a szívéhez, mely ugyanúgy megmutatkozhat a karácsonyra készülődésben is! Nem kell feltétlenül színes, csillogó-villogó díszekkel tarkítani otthonunkat, hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk. Hogyan teremtsünk karácsonyi loft hangulatot otthonunkban? Milyen díszeket, kiegészítőket válasszunk? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

 

 

Legyen az idei karácsony fehér karácsony! A meteorológusok valóban fehér karácsonyt jósolnak, de ha szívünket, lelkünket, otthonunkat is fehér ünnepi díszbe szeretnénk öltöztetni, akkor tökéletes választás a romantikus vintage fehér díszek, mécsestartók, gyertyatartók és adventi koszorúk kis családja. Milyen fehér karácsonyi vintage csodák varázsolnak otthonából meghitt karácsonyi tündérvárost? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Idén a gyönyörű hóval borított tájra invitál Bennünket a Laursen család. Ők a tűzhely előtt élvezik a karácsonyt, forró kakaót kortyolgatnak, és imádják az együtt töltött csodás pillanatokat. A karácsony leginkább a melegségről, összetartozásról és háláról szól, és ezt azokkal ünnepelhetjük meg, akiket szeretünk.

 

Az idei Chic Antique karácsonyi kollekció felébreszti a karácsonyi varázst és igazi téli álommá varázsolja a várakozás időszakát. Az új Varázslatos erdő kollekció a varázslatos békét hozza el otthonunkba, melyet felfedezhetünk a csendesen szállingózó hópelyhekben és a pihe-puha hótakaróban egyaránt.

 

 

 

2021 mérföldkő Az IB Laursen életében, hiszen 50 éves évfordulóját ünnepli. Az ünnepi hangulatot természetesen velünk is megosztja, hiszen limitált kiadású termékekkel örvendeztet meg bennünket. Egyedülálló, kézzel varrt textíliákat, lenyűgöző rézlámpásoka tartogat nekünk ez a katalógus.

 

 

A teljes katalógust itt tekintheti meg.

Amikor a gyönyörű ősz felfedi csodálatos színeit és a hűvösebb hőmérséklet elkezd bekúszni a kertek alá, akkor mindennél jobban vágyunk az otthon kényelmére és melegére. Az otthonunk nem csupán szobáink összességét jelenti, hanem egy olyan teret, ahol a leginkább önmagunk lehetünk, egy nyugtató szentély, ahova a világ elől visszavonulhatunk és kikapcsolódhatunk. Mi is az otthon? Az összetartozás érzése, egy folyamatosan fejlődő személyes darabja életünk művészetének, melyet mindenkinek a saját élete és tapasztalatai formálnak.

 

 

 

A teljes katalógust itt tekintheti meg.

Odáig vagyunk az ősz változatos színeiért, fűszeres illatáért! Csempésszük be hát otthonunkba! Alakítsunk ki egy kedves, őszies, otthonos miliőt lakásunkba, ahova menedékként térhetünk haza a mindennapok mókuskerekéből. Múltkori blogbejegyzésünkben a földszíneket helyeztük előtérbe. Mostani blogbejegyzésünkben pedig a rózsa és a szürke árnyalatainak őszies vonásaival ismerkedünk meg. Ezek a csodálatos színek nemcsak együtt, de külön-külön is tökéletesen mutatnak otthonunkban.

 

Ha ősz, akkor lakberendezés! Ez a legtökéletesebb időszak arra, hogy újra gondoljuk otthonunk berendezését. A hidegben sokkal többet vagyunk otthon, így jut időnk kis lakásunk, házunk szépítgetéséra. Ilyenkor mi is jobban vágyunk a meleg őszi színekre, puha anyagokra. Melyek az ősz csodálatos színei, melyek segítségével lakásunkból otthont varázsolhatunk? Milyen kiegészítőket ajánlunk? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

 

 

Magával ragadja a new yorki művészlakások életérzése? Imádja, ha valami stílusos, de a szabályokkal szembemenő szabadság sem riasztja vissza? Kreativitását egy ízig-vérig nagyvárosi lakás berendezésében élné ki? Akkor az indusztriális stílust Önnek találták ki! Előző blogbejegyzéseinkben az antik fekete bútorok fa berakással, és a teljesen fekete vintage bútorok loft lakások beli szerepét mutattuk be. Mostani blogbejegyzésünkben pedig a loft vagy indusztriális stílus szerelmeseinek a szürke és fém vintage bútorok varázslatos világát szeretnénk közelebb hozni. Hiszen a loft színvilága sem csupán a feketéből áll!

 

A fekete a kifinomultság és az elegancia színe. A fekete szín a lakberendezésben a leginkább arra alkalmas, hogy kihangsúlyozzuk vele a bútorokat, tereket. A feketét a gyásszal és az elmúlással is társíthatjuk, így használatát sose vigyük túlzásba. Hogyan kerülhetjük el, hogy túlzó legyen a fekete szín használata otthonunkban? Mivel lehet tompítani bútorok esetében a fekete markáns voltát? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Szellős, tágas terek? Hatalmas ablakok? Gyári elemek? Fekete bútorok? Bizony, hogy a loft stílusban berendezett lakásokról beszélünk. A loft során a gyári elemek a szabadság érzésével vegyülnek sikkesen, hogy egy igazán elkápráztató és bámulatba ejtő végeredményt hozzanak létre. Hogyan passzol a lofthoz a fekete bútor? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Mitől egyedi és ikonikus egy krémszínű vitrin? Régen még ezeket a gyönyörű bútordarabokat csupán tárolásra használtuk, praktikum céljából vásároltuk. Ez mára megváltozott, és a vitrinek az önkifejezés eszköze lettek. Hogyan lehet az önkifejezésünk eszköze a vitrin? Mitől lesz egyedi és ikonikus? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A krémszín egy visszafogott árnyalat, éppen ez a tulajdonsága teszi aduásszá a vintage bútorok között is! Milyen színű egyéb bútorokat és kiegészítőket válasszunk hozzá? Milyen falszínnel és felületekkel párosíthatjuk a krém bútorokat? Milyen színekkel dobhatjuk fel őket? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A hálószobában és a nappaliban egyaránt érvényes a fehér színhez kapcsolódó tisztaság és békés hangulat kiteljesedése. A fehér fehérrel kombinálva soknak tűnhet, éppen ezért melegen ajánljuk hozzá a nyugtató színű zöld bútorokat és kiegészítőket egyaránt. Ennek a két színnek a harmóniáját használva a szemnek és léleknek tetsző kellemes eredményt érhetünk el otthonunkban. Milyen fehér vintage bútorokat válogassunk nappalinkba és hálószobánkba? Miért rejt ragyogó titkot a fehér bútor? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A zöld színről tudjuk, hogy a nyugalom egyik megtestesítője, így nincs ez másként az antik bútorok esetében sem. Ha otthonunkba a pasztellszínekkel játszanánk és nem a vad és erős színekkel, akkor a zöld kiváló választás. Miért? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Előző blogbejegyzésünkben a nomád stílusról és a natúr bútorokról volt szó. Most is a natúr bútorok jelölik ki számunkra az irányt, de a kontraszt felől fogtuk meg a téma velejét. A lakberendezés esetén is igaz a mondás, hogy az ördög a legtöbbször a részletekben rejlik. Jelen esetben pedig a natúr bútorok fémes részleteiben. Mostani blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy a fekete fémmel ellátott natúr bútorok minként alkotnak kontrasztos vintage hatást otthonunkban.

 

 

 

Mi az a nomád lakberendezés? A legtermészetközelibb lakberendezési stílus, mely segítségével egy lépéssel közelebb kerülünk őseinkhez. Egy vintage nomád stílusban berendezett lakásban megáll az idő, ez pedig mindenkinek melegséggel tölti el a szívét. Milyen vintage natúr bútorokat válasszunk a nomád lakberendezés jegyében? Mi jellemző a nomád stílusra? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A fonott bútorok a vintage otthonok barátságos légkört teremtő darabja. Hangulatuk egyértelműen nosztalgikus, és mély bartáságban állnak a réz kiegészítőkkel, melyeket előző blogbejegyzésünkben részletesen bemutattunk. Miért válasszunk kültérre és beltérre egyaránt fonott rattan bútorokat? Mennyire tartósak? Milyen kiegészítőkkel kombinálhatjuk? Milyen rattan bútorokat válogassunk otthonunkba? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A réz berendezési tárgyak örök érvényűek. Néhány éve pedig újra megnőtt a népszerűségük a lakberendezési tárgyak között. A réz minden szempontból kitűnő választás, hiszen időtálló, értékálló és látványos eleme lesz a lakásunknak. Előző blogbejegyzésünkben a réz bútorokat, lámpákat és tükröket mutattuk be. Mostani blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy milyen apróbb réz kiegészítőket válasszunk otthonunk ünneplőbe öltöztetéséhez.

 

A réz örök klasszikus a lakberendezésben, hiszen patinát, csillogást és loftos hangulatot csempész otthonunkba. Szinte minden stílushoz passzol, de a vintagenek és közvetlen stílusirányzatainak szinte elengedhetetlen kiegészítője ez a szín! Milyen összeállításban csempésszünk otthonunkba réz színbe pompázó bútorokat és berendezési tárgyakat? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Nyúljunk vissza újra elődeink stílusához és nézzünk körül a megannyi titkot rejtő parasztházakban. Előző blogbejegyzésünkben a vidéki farmhouse stílus bútoraival ismerkedtünk meg. A bútorok mellett a kiegészítők is szerves részei otthonunknak. Milyen kiegészítőkkel varázsolhatjuk vidéki vintage stílusúvá otthonunkat? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Lakásunkat, házunkat szeretnénk szívvel-lélekkel otthonosan berendezni, érzelmi kötődést létrehozni az apró, bájos kiegészítők, és emlékeket rejtő tárgyak használatával. A farmhouse vagy magyarosan parasztház inspirációja magával ragad minden vintage kedvelőt egyaránt. Milyen stíluselemek jellemzők a farmhouse stílusra? Milyen kiegészítőket, bútorokat válasszunk a vidéki hangulat megteremtéséhez? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Milyen egy vintage mediterrán konyha? A tökéletes mediterrán konyha megteremtéséhez szem előtt kell tartanunk a természetességet, a fehér színt és a faanyagok használatát! Milyen stílusjegyek jellemzők még rá? És hogy jön ide a tapas? Mostani blogbejegyzésünkben ezekre keressük a választ.

 

 

 

 

Ha a kávézás élményének megszállottjai, szerelmesei vagyunk, akkor nem érjük be csupán annyival, hogy van otthon egy kávéfőzőnk és egy bögrénk, melyek funkcionálisan teljesítik a feladatukat. A kávézás egy igazi rituálé számunkra, mely kiragad a mindennapok mókuskerekéből, és testileg, lelkileg feltölt minket. Ilyenkor lelassul az idő, és mi átélhetjük a könnyedséget és a harmóniát. Hogyan teremthetjük meg otthonunkban ezt az idillikus vintage kávézó sarkot? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ!

 

Otthona vintage stílusú? Miért ne lehetne vintage hangulatú a gyerekszoba is? Egy pár antik bútor és ötletes vintage kiegészítő csodákra képes. Mostani blogbejegyzésünkben adunk néhány tippet, milyen vintage kiegészítőket válasszon a gyerekszoba vintage hangulatúvá tételéhez.

 

Beköszöntött az esküvő szezon. Ha esküvő előtt álló párokban gazdag a családi-, illetve baráti körünk, akkor már biztosan törjük a fejünket, hogy mit is adhatnánk nekik ajándékba, amely szép, frappáns, de praktikus is egyben. Szeretnénk, ha az ajándék személyre szabott lenne és természetesen mi jutnánk az eszükbe akkor, ha rátekintenek. A tökéletes vintage stílusú nászajándékot nehéz megválasztani. Ebben segítünk mostani blogbejegyzésünkben!

 

Milyen egy loft lakás? Szellős, tágas és hatalmas ablakok határolják. Az indusztriális, gyári elemek dominálnak benne. A szabadság érzése társul ehhez a csodálatos stílushoz. Egyedi, káprázatos, önfeledt! Hogyan tehetjük monumentális méretekkel rendelkező loft lakásunkat otthonossá? Milyen vintage kiegészítőket válogassunk hozzá? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

 

 

Az elegáns, fehér vintage bútorok és a rusztikus dekoráció bájos, meghitt és romantikus hangulatot tud varázsolni hálószobánkban, mely rögtön otthonos miliővel társul. A puha pasztell és fehér színek, a fekete factory vagy natúr kiegészítőkkel ellenállhatatlan harmóniát tudnak kialakítani. Mostani blogbejegyzésünkben adunk néhány ötletet, hogyan legyen elragadóan romantikus, vintage hangulata a hálószobánknak.

A vintage nem más, mint a régies dolgok életre keltése, új környezetbe helyezése. Egyszerre pompás és kifinomult, melyben a pazar és a visszafogott jegyek kettősége egyensúlyozza ki egymást. Nem csoda, hogy mi is szeretnénk visszanyúlni a régmúlt korok pompájához, ha a Nagy Napról esik szó. A vintage esküvő egyedi, különleges és ötletgazdag, ám szem előtt kell tartanunk a kiegészítők, a dekoráció, a ruha, virág, torta, teríték harmóniáját is. Hogyan találjuk meg a tökéletes összhangot? Hogyan legyen feledhetetlen a vintage esküvőnk? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Csodálatos napsütés, színes virágok pompája, tavasszal mindenki erre vágyik! Igaz még az időjárás tartogat számunkra egy kis borongós, esős időszakot, de addig is varázsoljunk tavaszi hangulatot otthonunkban. Ebben segítségünkre lesznek a pasztellszínek, a virágos vintage kiegészítők és a saját fantáziánk, melynek semmi sem szab határt. Mi hogyan képzeljük el a gyönyörű tavaszi vintage otthon berendezését? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A vintage a régi és új dolgok mesés kombinációja! Nincs ez másképp a fürdőszobában sem! A vintage fürdő ismérve a fehér, elefántcsontszín, fekete és a pasztellszínek, a természetes anyagok és az újragondolt tárgyak! A régi dolgok és a mai modern világ kerülnek harmóniába a vintage fürdőszobában, ezáltal egy különleges hangulatú eleganciával ajándékozva meg minket. Mindez hogyan ölthet testet fürdőszobánkban? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

Molnár Andrea a reantik megálmodója lakberendező és virágkötő. Imádja a különböző korokból és helyekről származó dolgokat felújítani, a saját képére formálni. Rajong az egyszerűségért, de mindig egy picurka csavart, egyediséget csempész az enteriőrökbe. A reantik szójáték két szóból tevődik össze. Egyrészt a saját nevének becézése: Rea, másrészt az antik alapanyagok eredete. Mostani blogbejegyzésünkben az ő látásmódjával ismerkedhetünk meg.

 

A factory, ipari vagy indusztriális stílus manapság igen elterjedt. Előszeretettel alkalmazzák a tágas, modern otthonokban. Az indusztriális stílusban berendezett lakás gyorsan kivitelezhető és letisztult. Akik szeretik az ipari formákat és dizájnos berendezést, ne féljenek rusztikus vagy skandináv darabokkal keverni a factory jellegű tárgyakat! Hogyan csempészhetünk konyhánkba factory jellegű vintage kiegészítőket? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ!

 

Másfél hét és itt a húsvét! A húsvéti nyuszi ajándékai mára igen elterjedtek! Valahol csak csokoládét ajándékoznak az ünnep alkalmával, valahol nagyobb dolgokat is. Mostani blogbejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy mit ajándékozzunk húsvétkor barátainknak, szeretteinknek, ha nem vagyunk a csokoládé hívei, vagy szeretnénk egy kicsit értékesebb, hasznosabb tárggyal meglepni vintage imádó családtagjainkat!

 

A húsvéti ünnepkör a tavaszi megújulás, a családi összejövetel és összetartozás érzéséhez kötődik. Ilyenkor végre önfeledten együtt lehetünk, és együtt ülhetünk le az ünnepi díszbe öltöztetett asztalhoz elfogyasztani a fenséges sonka vacsorát. Milyen színek dominálnak a húsvéti és tavaszi időszak alatt otthonunkban? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ

 

A konyha egy varázslatos hely, mely nem csupán a sütés-főzés színhelye, hanem a családi közös együttlét, az emlékek, az ízek és illatok helyszíne is. A család és a barátok az összejövetelek alkalmával is gyakran gyűlnek össze a konyhában, a családi tűzhely mellett. Dédszüleink konyhájában a natúr kiegészítők domináltak, melyek most is kellemes emlékeket ébresztenek bennünk. Mostani blogbejegyzésünkben mi is a natúr vintage kiegészítőket részesítettük előnyben, melyek megsúgják történetüket, ha engedjük nekik.

 

Nemsokára itt van március 8., a nemzetközi nőnap! Mit is ünneplünk ilyenkor pontosan? Ez a nap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, melyet Magyarországon 1948 óta ünneplünk. Manapság már nem tartjuk számon munkásmozgalmi eredetét, inkább virágot ajándékozó, kedves megemlékezésként ünnepeljük. A nők szeretik, ha gondolnak rájuk, persze nem csak bizonyos ünnepek alkalmával. De ilyenkor is jól esik mindenkinek egy kis kedveskedés, egy csokor virág. Netán a virág mellé egy édes kis vintage kiegészítő, vagy akár több is! Milyen ötleteink vannak nőnapra a vintage szerelmeseinek? Blogbejegyzésünkben mindere fény derül!

 

Igazán megnyugtató érzés nagyszüleink, dédszüleink házába tartózkodni. Érezzük az otthon minden rezdülésében, hogy a természetesség jegyében rendezték be. A fonott fűzfavessző székek, fonott kosárkák és kenyértartó, igazi fa bútorok, mind a természet varázslatos erejét képviselik. Csodálatos érzés és kellemes emlékek társulnak a látványhoz, vagy akár a felidézett képekhez. Hogyan költöztessük otthonunkba őseink szellemét, örökségét? Természetesen a természetközeli, természetes alapanyagból készült fonott kiegészítők által! Milyen kiegészítőket ajánlunk? Olvasson tovább!

Mit jelent számunkra a vintage bútor? Természetes anyagok, békebeli hangulat, őseink öröksége, az anyagok újjászületése, megannyi tárgy, amely alig várja, hogy elmesélhesse nekünk a történetét. A lágy pasztellszínek, az íves vonalvezetés, a csipke minta a vidéki élet csendes és meghitt érzését hozza magával. Varázsoljunk romantikus hangulatot otthonunkba a vintage bútorok által! Hogyan? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ!

 

 

 

 

 

Hogyan csempésszünk egy kis természetközeli varázslatot otthonunkba? Természetesen a természetes kiegészítők által! Mi sem lehetne jobb pár gyönyörű növénynél, vagy természetes anyagból készült tárgynál? Ne feledjük azt sem, hogy az újrahasznosított anyagok milyen történeteket rejtenek magukba. Milyen természetközeli vintage kiegészítőket válasszunk otthonunkba? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

 

„Az ördög a részletekben rejlik!” Tartja a mondás. Nem is csoda, hiszen otthonunkat sem tudnánk elképzelni apró, vintage kiegészítők által, melyek megváltoztatják az egész miliőt. Otthonosságot, melegséget csempésznek szobáinkba. Segítségükkel még egyedibbé és személyesebbé tudjuk tenni kis kuckónkat. Blogbejegyzésünkben szeretnénk néhány ötletet adni, hogy mivel lehet egy csepp extravaganciát vinni otthonunkba!

A naturális és pasztell színvilág, a természetes anyagok használata mindig melegséget teremt, és otthonosság árad belőle. A vintage stílus védjegye a puhaság, otthonosság és az arányos díszítettség! A kevesebb sokszor több! Hogyan varázsolhatunk ragyogóan puha kiegészítők által lakásból otthont? Blogbejegyzésünkben erre keressük a választ!

 

Mindannyian érzékeltük már, hogyha egy pasztellszínekkel díszített otthonban jártunk, akkor az megnyugtatóan hatott testünkre és lelkünkre egyaránt. Emellett rendkívül hasznos tulajdonságuk, hogy jól mutatnak együtt. Vegyíthetjük a színeket, csak arra figyeljünk, hogy egyforma világos árnyalatokat válogassunk össze. Milyen színeket ajánlunk mi? Miért mutat jól a natúr a pasztell mellett? Olvasson tovább, és blogbejegyzésünkben mindenre választ kap.

 

A januári fagyos-havas időszak beköszöntével a karácsony meleg színei szépen sorban elhagyják otthonunkat. A piros és arany díszek visszakerülnek a dobozokba, hogy jövőre újra ragyogó csodába öltöztessék otthonunkat. Mi pedig ráeszmélünk a január kijózanító realitására. Jéghercegnő énünket megcsillogtathatjuk ebben a hónapban, és engedhetünk a fagyos színek csábításának. Melyek ezek a színek? Hogyan varázsolnak mégis meleg hangulatot otthonunkba? Mostani blogbejegyzésünkből minden kiderül!

 

Minden fordulópont a változás csodájával kecsegtet. Bízzunk benne, hogy 2021 az öröm éve lesz, elfeledteti velünk a szomorkás 2020-at. Az ünnepek csillogása után egy kis nyugalomra vágyik az ember. A téli hűvös simogatást közelebb engedi magához. Az ünnep lángja, melege után kell egy kis letisztultság, hogy előre tudjunk tervezni. Fejezzük ezt ki otthonunkban is! Használjunk olyan színeket, melyek segítenek ezt a letisztultságot megteremteni. Milyen színek által, és hogyan érhetjük el ezt? Olvassa el blogbejegyzésünket, melyből minden kiderül!

 

A szilveszter az önfeledt mulatás estéje, mikor az óévet minden gondjával, bajával, nyűgjével elbúcsúztatjuk. A 2020-as év búcsúztatása mindenkinek az örömére válik, hiszen nem ez lesz a kedvenc időszakunk. Többen sok és nehéz megpróbáltatáson mentünk keresztül ebben az időszakban, de az új év új reményekkel kecsegtet. Idei szilveszterünk családias hangulatban fog telni, apró vendégsereggel, de ez ne tántorítson el minket az ünneplés mikéntjétől! Blogbejegyzésünkben sorra vesszük a szilveszteri mulatsághoz elengedhetetlen kellékeket, melyek ragyogóvá varázsolják sötét évünk utolsó estéjét.

Ragyogjon lakásunk karácsonykor is vintage pompában. Válasszunk stílusunknak megfelelő karácsonyi dekorációt, mely az ünnepi hangulatot túlzások nélkül varázsolja otthonunkba. Milyen színekkel érdemes dolgozni a barátságos, vintage miliő megteremtése érdekében? Mi úgy gondoljuk, hogy a karácsony hagyományos színeit érdemes ilyenkor felébreszteni, mely nosztalgikus hatásával felidézi a régmúlt korok meleg, szeretettel teli ünnepi érzését. Melyek ezek a színek és hogyan kombináljuk őket? Mostani cikkünkben mindenre választ kap, olvasson tovább!

 

A december a fény, a hó és a legnagyobb ünnepünk hónapja! Mi más még? A megbocsátás időszaka. Ideje, hogy ünneplőbe öltöztessük lelkünket és tegyünk valami különlegeset! Higgyünk a csodákban! Higgyünk a változásban! Okozzunk örömet másoknak! Karácsony ünnepe tökéletes lehetőség arra, hogy szeretetünket kifejezzük apró, szívhez szóló vintage ajándékokkal! Mostani blogbejegyzésünkben szeretnénk ötletet adni, hogy az ünnep apropóján mivel okozhat örömet családtagjainak, barátainak!

 

Az advent mindent átható hangulata, várakozással teli légköre megtölti otthonunkat. Az illatok, színek és formák egyaránt kifejezik a karácsony szellemét. Teljen a várakozás varázslatosan! Öltöztesse fokozatosan díszbe környezetét! Minden nap, minden héten egy kis apró változtatás, és karácsonyig kiteljesedik az otthon ünnepi varázsa!

Szeretné otthonát igazi adventi díszbe öltöztetni? Gyermekkorunkban gyakran előfordult, hogy beléptünk nagyszüleink lakásába az ünnepek előtt és az adventi, karácsonyi hangulat teljesen magával ragadott. Nem lehetett eldönteni, hogy pontosan mi teremthette meg a csodát, de bizonyára közrejátszott a dekoráció, az illatok és a fények összessége. Mostani blogbejegyzésünkben az adventi időszak központi elemét a fényt szeretnénk kiemelni, és bemutatni, hogyan öltöztethetjük adventi ragyogásba otthonunkat.

 

 

Az Ib Laursen az északi tervezési hagyományokat követi, a vintage hangulatával kézen fogva. Egyedi és utánozhatatlan ház- és kerti dekorációt tervez és értékesít kiskereskedők számára az egész világon. Termékkínálatuk rendkívül széles, és számos lehetőséget kínál az egyedi és barátságos légkör megteremtésére.

A termékek nagy részét házon belül, családias hangulatban, ők maguk tervezik. A gyönyörű vásárok, a titokzatos bolhapiacok és mesebeli külföldi túrák ihlették ezeket a varázslatos tárgyakat. Évente 4 kollekcióval kápráztatnak el minket. A termékeket gondosan kiválasztott ázsiai beszállítók gyártják, és a ribei központi irodától Európa-szerte szállítják kiskereskedelmi partnereiknek, hogy Önhöz is eljussanak a vintage kincsek.

 

 

 

 

 

 

A Chic Antique a francia vidéki stílus megtestesítője, rusztikus megjelenéssel, elegáns részletekkel, valamint francia romantikával és bájjal. A Chic Antique márkát 2005-ben Bente Kienast alapította. Azóta is a dizájn és a stílus Bente szenvedélyéből fakad, mely a francia bolhapiac mesevilágának kincsei iránti lelkesedését tükrözi. Az álom egy forró nyáron körvonalazódott egy dél-franciaországi bolhapiacon. Bente és férje, Allan Kienast arra lettek figyelmesek, hogy a bolhapiacok apró standjai gyönyörű múltbeli tárgyakat rejtenek, amelyek új életre hivatottak. A gyönyörű tárgyak egy varázslatos történet által megelevenednek, abból a korból, amikor a nagymama még fiatal volt. Egy varázslatos történet, amely ezeket a tárgyakat teljesen egyedivé teszi. A francia vidéki stílusban rejlő egyedülállóság és gyönyörűség iránti szenvedély érzéséből alakult meg a Chic Antique, mely ma a francia ihletésű dizájn exkluzív és széles választékát kínálja, amely magában őrzi a francia bolhapiacok lelkét.

 

 

 

Miről is szól pontosan a Halloween? Annak ellenére, hogy angolszász hagyomány, ősi kelta ünnep, mára már a mi őszi napjainkat is bearanyozza a Halloween fuvallata. Az ünnep nem esik egybe nálunk sem a halottak napjával (november 2.), sem a mindenszentekkel (november 1.). Az Írországban és Skóciában élő törzsek október 31-én ünnepelték a Samhain-t, a nyár végét, az új év kezdetét. Ekkor Hódolatukat fejezték ki a Napisten és a Holtak Ura előtt.

 

Csodálatos évszak az ősz. Emlékeztet minket az elmúlásra, de egyben a természet folyamatos körforgására és megújulására is. Hihetetlen, milyen csodálatos a földanya, hiszen ebben az évszakban is varázslatos színkavalkáddal örvendeztet meg minket. Míg a tavasz a púderes-, a nyár az élénk-, a tél pedig a hideg színek varázsát hordozza magában, addig az ősz a föld meleg színeit csempészi be otthonunkba. A mustár- és baracksárga, a csokoládébarna, a krém, a bordó és árnyalatai határozzák meg ezen évszak fő színárnyalatait.

 

 

Az indiánnyár inspirációi után érdemes kicsit körültekintenünk az ősz formajegyeiben is, ezek ugyanis szintén remekül alkalmazhatóak a lakberendezés során. Persze a nap, a tenger, a virágok egyértelműen a nyárhoz kötődnek, de sok olyan természetes szimbólum van, ami az ősz higgadt melegségét, bársonyos hangulatát költözteti az otthonunkba. Most eláruljuk Neked, hogy melyek ezek és néhány konkrét terméken keresztül meg is mutatjuk, hogy milyen remekül mutatnak!

Az indián nyár nem véletlenül az egyik legszebb időszaka az évnek, amely a lakberendezőket is megihleti. A tavasz és a nyár intenzív színei után megjelennek a pompás átmenetek, azok a sárgás, barnás, vöröses árnyalatok, amelyek melegséget és otthonosságot sugároznak a lakásban is. Nekünk is van néhány dekorációs ötletünk, hogy az utolsó melengető napsugarakat hogyan becsempészheted be az otthonodba.

https://vintagemarcsi.hu/shop_search.php?search=%22Rust%22

 

A dán családi vállalkozásról tudni érdemes, hogy Dánia legrégebbi városában található a székhelye és elnevezését a márka megalapítójáról kapta. Fantasztikus stílusjegyei miatt hamar elnyerte a helyi háztartások szimpátiáját, így változatos és sokszínű termékek ma már elengedhetetlen kiegészítői a skandináv otthonoknak. A szülőhelyként szolgáló kisvárosból kiindulva a márka megfogalmazásánál előtérbe kerültek a vidéki élet hangulatára fókuszáló elemek, a vintage stílust megörökítő, beolvasztó forma-, anyag-, és színvilág. Nagy hangsúlyt kapnak a természetes alapanyagok, a lány színek, a kecses formák amelyek arányos alkalmazása egy letisztult, harmonikus környezetet teremt az otthonunkban.

Minden kultúrának megvan a maga receptje a boldogságra. Noha a szocializációs, a társadalmi, vagy akár az anyagi keretek ezeket jelentősen befolyásolhatják, az azonban biztos, hogy az élettér, mint olyan, szintén mindegyiknek fontos elemét képezi. A dánok válasza erre a kérdésre, a hygge, ami barátságon, meghittségen alapuló közösségi életszemléletet takar, vagyis életünk valamennyi területén (magánélet, munka, család, barátok, otthon stb…) törekednünk kell arra, hogy minél több emberrel vegyük körbe magunkat.. A dánok szerint ugyanis az emberi önértékelésben rejlik a boldogság titka, amelyhez a szociális kapcsolatokon keresztül vezet az út. S mit jelent ez a lakberendezésben? Nem mást, mint hogy otthonunk minden egyes eleme a meghitt, belsőséges, hangulatos pillanatok megteremtését szolgálja. Az Ib Laursen márka által megálmodott termékek mindegyike ezt a célt szolgálja.

(A képen Ib Laursen, a fia Petrer Laursen és az unokák)

A meghitt, nyugodt hangulatot alacsony fényerejű világítással teremthetjük meg a legkönnyebben. Ebben ősidők óta a természetes fényforrások vannak segítségünkre. A különböző formákban és elhelyezésben felbukkanó gyertyák és mécsesek, a környezettel harmonizálva meleg fényükkel lágyan törik meg az éjszaka sötétjét. Finom diszkrécióval burkolják be a körülöttük lévő embereket. Ha a kellő hangulatot megteremtettük már csak egy frappáns és elegáns tárolóeszközre van szükségünk, amiben a hozzá illő bort vagy könyvet elhelyezhetjük.

Hangulatos kerti sarok a meghitt baráti beszélgetésekhez? Vidám családi kuckózás odakint? Vagy csak egy kis privát feltöltődés? Mostani összeállításunkban olyan termékeket ajánlunk, amelyekkel könnyedén megteremtheti az ehhez szükséges hangulatot!

A fában rejlő univerzális értékek reprezentálásának egyik legelegánsabb formáját választotta az Ib Lauren márka, amikor az újrahasznosítás, a környezettudatosság és a modern design jegyében megalkotta nálunk is kapható lakberendezési termékeit. Az alábbiakban ezekből szemezgettünk néhány alapdarabot.

A tálalásnak és a felszolgálásnak szinte minden kultúrában hagyománya van.  Az Indiaiak különleges tisztelettel és odaadással fogadják vendégeiket legyen szó étkezésről, italozásról vagy csak egy közösen eltöltött délutánról a nappaliban. A céljuk az, hogy a házukba érkező embert olyan meghittséggel és szeretettel vegyék körül, mintha az illető a saját otthonában lenne. Ennek a bensőséges hangulatnak a megteremtésében nyújtanak segítséget az alábbi termékeink:

A fa az egyik legősibb anyag, amely állandó megújulásra képes. Jól tudják ezt a bútorgyártók is, éppen ezért előszeretettel nyúlnak ehhez a matériához, hogy gondos kezek munkájával új és új életet leheljenek bele. Az így kapott használati tárgyak bármely lakásnak egyedi, letisztult harmóniát kölcsönöznek.

A modern civilizációval egy idős a kérdés, vajon mi teszi igazán boldoggá az életet? A válasz kultúránkként és társadalmanként eltérő lehet, de talán nagy bizalmat szavazhatunk a dánoknak ebben a kérdésben, hiszen évtizedek óta ők vezetik a boldogság-listákat. A válasz pedig szerintük a hygge, ami egy barátságon, meghittségen alapuló közösségi életszemléletet takar. Kreativitás, egyszerűség, természetesség, emberközpontúság, minimalizmus – csupán néhány fogalom azok közül, amelyek egyértelműen a skandináv létformához kapcsolódnak. Nem csoda hát, hogy mára globális trenddiktálóvá nőtték ki magukat a design terén. A lakberendezésben főként a kiegészítőkkel, apróbb elemek harmóniájával érhetjük el, hogy a hygge életérzés az otthonunkba költözzön.

A főbb alapjegyek a fény, a naturalista anyaghasználat, a „zöld” környezet és az intimitást erősítő kiegészítők köré épülnek.

 

Talán emlékszünk még, hogy gyermekkorunkban milyen sokat lábatlankodtunk a nagyi körül, aki ideje java részében a konyhában sürgölődött. Nem véletlen ugyanis, hogy a tűz(hely) melege, ami egykor összehozta az ősemberek hordáit, az évezredek folyamán a közösségek, családok és ez által a lakóhely, valamint az otthonok központi tere, vagyis a lakás lelke lett. A lelket pedig ápolni kell és időről időre új színekbe öltöztetni!

2020.04.26 13:51

Ragyogóan süt a nap, rügyeznek a fák, bimbóznak a tavasz virágai, mi pedig bent töltjük az idő nagy részét a lakásban. Ez különösen azok számára lehangoló, akik már hetek óta várták az újjáéledő természet zöldjeit és illatát.

 

Szerencsére az otthonunk még megmaradt nekünk, és a lakás minden helyiségébe becsempészhetjük a tavaszt!

Ebben a cseppet sem könnyű helyzetben, a házunk a várunk, és az otthonunk jelenti a biztonságot, egy kis szigetet ebben a felfordult világban.

Most csupán annyi harmónia marad nekünk, amit magunknak megteremtünk, ezért még nagyobb szükség van arra, hogy békére leljünk lakásunkban,  és ebben a körülöttünk lévő tárgyak sokat segíthetnek.

Ugyanígy a színterápia is fontos eszköz lehet, ha szeretnénk megőrizni nyugalmunkat, derűnket. 

 

 

Valljuk be, nem mindenki vágyik vattacukorba burkolt, girlandokkal és pufók angyalokkal koszorúzott karácsonyra. Még akkor se, ha szereti a vintage stílust.

 

2019.11.05 21:03

Ahogy odakint nő a hideg és csökken a fény, úgy érzünk egyre erősebb késztetést a bekuckózásra. Az ősz végi, téli hónapok a lecsendesedésről és a befelé fordulásról szólnak, amikor fokozottan vágyunk a nyugalomra, melegségre és békére.

Hazaérve jól esik becsukni magunk mögött az ajtót, kirekesztve a komor, szürke külvilágot, tudván, hogy odabent lélekmelengető, meghitt otthon vár minket.

 

 

 

 

A hűvösebb őszi napokkal ugyan beszorulunk a lakásba a teraszról és a balkonról, de ilyenkor jöhet a télikert!

Ha van lehetőségünk egy ilyen kuckó kialakítására sok boldog, pihentető órának nézhetünk elébe!

A nagy üvegfelületeken beáramló napfény, a buja zöld növényzet igazán csábítóvá teszik a helyiséget, míg a kényelmes vintage bútorok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a kopár, hideg téli hónapokban is.

 

 

 

 

A tökéletes esküvőről mindenkinek más a véleménye. Ha VINTAGE mániás menyasszony vagy, akkor biztosan ezt tükrözi majd a ruhád, a sminked, a csokrod és minden bizonnyal a helyszín kiválasztásakor is szempont volt, hogy alkalmas legyen visszaadni a stílus elegáns romantikáját.

 

 

 

 

Egy VINTAGE menyasszony álmai olyanok, mint maga stílusa. Változatos, különleges, minden trendből a legszebbet kiválasztva, jó ízléssel formált ízlés- és gondolatvilággal rendelkezik, így az esküvői nászajándék esetében sem feltétlen csak a boríték jut az eszébe.

 

 

 

A nyári estéknek egészen más a ritmusa, hiába száll le a nap; előttünk az este és az éjszaka.

 

 

 

2019.05.30 16:24

Egy kávé a balkonon?

A nyári reggeleken megéri a családot megelőzve korán felkelni.

Érdemes időt hagyni magunknak, és egy csésze kávé vagy tea mellett kiülni a teraszra vagy a balkonra, s miközben a hajnali párába burkolódzó kertet lágyan ébresztgetik a fénysugarak, beszívni a harmattól csillogó fű illatát és hallgatni a madárcsiviteléssel kevert szárnysuhogást.

 

 

Hangold át otthonodat a nyárra!

 

 

Ahogy közelednek a forró nyári hónapok, érdemes elpakolnunk a vastag szöveteket, sötét, komor kiegészítőket és átadni a helyet a vidámabb, légiesebb színeknek és textúráknak!

Engedd be otthonodba az érett gyümölcsök, a napfény, a harmattól gyöngyöző fű és a párába burkolózó tenger színeit!

 

A farmhouse, azaz a vidéki (falusi) stílus a régi időkről mesél, komoly hitelességgel, miközben összeköt a múltunkkal, hagyományainkkal.

 

 

Az egykori parasztházak romantikája egy nyugodt sziget csúcstechnológiával ellátott, zaklatott életünkben, ahol egy kicsit megpihenhetünk.

Vágyakozás egy letűnt, egyszerűbb élet után, ahol még szoros harmóniában éltünk a természettel és gyökereinkkel.

A farmhouse stílusú lakberendezés a déd-és nagyszüleink korát idéző antik régiségeket kelti új életre, miközben egy meleg, szeretnivaló otthont eredményez.

Az egyszerű vonalvezetésű, öreg, kopott bútorok, a rozsdás bádogtárgyak a modern városi környezetben is izgalmasnak tűnnek, de fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a régi és új tárgyak között.

 

 

Gyermekkorom óta a kedvenc ünnepem a húsvét. Ilyenkor az első utunk a nagyszüleim kis falusi házába vezetett, ahol már messziről integettek a színes tulipánok és a virágzó cseresznyefák. Ők már a kapuban állva várták, hogy megérkezzünk; a pitypangok tarkította fűben ott lapultak a kézzel festett gyönyörű hímes tojások és ajándékok, amiket a húgommal kis fonott kosarakba gyűjtöttünk.

Tojáskeresés közben mélyen beszívtam a frissen kaszált fű illatát, és – városi gyerekként – innen tudtam, hogy végre megérkezett a tavasz.

Tudjuk, hogy a férfiaknak nem könnyű ajándékot venni.

Ezért próbáltunk összeszedni néhány hasznos, de nem mindennapi ötletet! :)

 

Melyik nő ne örülne ennek az ajándéknak?...

Gondoltad volna, hogy hazánkban a karácsonyfa állítás hagyománya, csak az 1920-as évekre vált országosan elterjedtté?

Pedig így van!

 

 

Csalj mosolyt szeretteid és vendégeid arcára már akkor, amikor megérkeznek!

Lehet, hogy az idilli, hóborította karácsonyi táj idén is csak álom marad, de az ünnepi ragyogás és meghittség garantált!

 

Ha a karácsonyra gondolunk, a fenyőfa mellett a puha pelyhekben szállingózó hó idilli képe jut eszünkbe, pedig a meteorológiai statisztikák szerint a fehér karácsony egyáltalán nem is olyan gyakori Magyarországon.

Az elmúlt száz évben mindössze 20 alkalom volt, amikor az ünnep napjain hóba burkolózott a táj.

Bár az idei előrejelzések még kecsegtetnek némi reménnyel, a klímaváltozásnak köszönhetően a fehér karácsony romantikája egyre inkább visszaszorul a mesék és a fantáziánk világába.

 

A karácsony legszebb pillanatai az ünnepi asztalhoz köthetőek, ezt üljük körül szeretteinkkel, itt tálaljuk fel az ünnepi fogásokat, itt zajlanak le az éjszakába nyúló beszélgetések és vidám koccintások.

 

 

 

 

 

 

Hamarosan meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún, mellyel hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi ünnepkör, az év legszebb, legmeghittebb időszaka.

 

 

 

 

 

 

Főzzünk forró csokit!

Süssünk mézeskalácsot!

Nézzünk karácsonyi filmeket!

Menjünk korcsolyázni!

Gondoskodjunk a karácsonyi fényekről!

Díszítsük fel a lakást!

Karácsonyi illatok

Hallgassunk karácsonyi dalokat!

Látogassunk ki az adventi vásárba!

Készítsünk családi karácsonyi fotót!

Igyunk forralt bort!

Ó, azok a régi, békebeli karácsonyok!

Valószínűleg mindannyiunk fantáziájában él egy idilli karácsonykép; puha, hóborította tájjal, fenyőkkel, magyal ágakkal és helyes angyalokkal, mely legfeljebb megsárgult képeslapokról vagy dédszüleink visszaemlékezéseiből köszön vissza.

A bennünk élő gyermek nem szűnő nosztalgiával vágyik erre az idealizált, mesébe illő karácsonyra, és a vintage tökéletes díszletet képes nyújtani ehhez.

 

Békebeli nosztalgia modern elemekkel ötvözve - ez a vintage lakberendezési stílus.

Maga a „vintage” szó eredetileg a borászatból származik; a kifejezést a legkiválóbb Portói borokra használták. Napjainkra azonban igen népszerű, önálló stílusirányzattá nőtte ki magát és az 1920-tól az 1970-es évek közötti idők stílusjegyeit alkalmazza szabadon, játékosan és kreatívan. A vintage a lakberendezésen túl bárhol megjelenhet, az öltözködéstől egészen a gasztronómiáig.

 

 

 

 

Romantikus, álmodozó hangulatú otthon pasztell színvilággal és bájos kiegészítőkkel- ez a shabby chic.

Ez a viszonylag új stílus a vintage-ből nőtte ki magát és az elmúlt két évtizedben hódította meg a világot. A shabby chic hangulata szintén rusztikus, de még puhább, légiesebb és romantikusabb, mint a vintage-é, csupa fehér vagy pasztell árnyalat, csupa könnyedség és aprólékosság.

 

 

Az eredetileg lepukkant padlásterekből és olcsó gyárépületekből kialakított művészlakások divatja Párizsból és New Yorkból indult el világhódító útjára a két világháború között, hogy napjainkra az egyik legtrendibb lakberendezési stílussá nője ki magát.

 

A loft nem csupán egy stílus, hanem egy életforma; excentrikus, dinamikus, extravagáns, szabadszellemű, ugyanakkor modern, letisztult és lenyűgöző.

 

 

2018.10.29 14:31

A tükrök nem csupán praktikus és stílusos díszei otthonunknak, de remek szolgálatot tehetnek, ha optikailag tágítani és világosítani szeretnénk a teret.

 

 

 

Lassacskán végleg télbe komorul az idő, és hosszú hónapokig alig fogjuk látni a napot. A megfelelő világítás még fontosabbá válik, mint eddig. Szerencsére a vintage stílus hódolóinak sem kell lemondaniuk a szebbnél szebb világítótestekről!

 

 

A korán sötétbe forduló, komor őszi esték hangulatos, lélekmelengető kiegészítői a gyertyák és mécsesek - akár a kertben, vagy bent a lakásban is.

 

 

 

 

 

 

 

2018.10.15 19:50

Hazaérni jó!

Így dekoráld ősszel otthonod vintage stílusban

 

Ajtódíszek

 

Hazatérni – pláne a munkából ­– mindig örömteli érzés, melyet még vidámabbá tehetünk, ha belépés előtt ajtónkon egy szép kopogtató köszönt bennünket!

 

 

A rohanó hétköznapokban néha szükség van rá, hogy lassítsunk a tempón, kényelmesen hátradőljünk és élvezzük otthonunkat a családunk vagy barátaink társaságában.

2018.10.08 19:03

Varázslatos őszi otthonok

 

Mit jelent számodra az október?

Lassú búcsút a verőfényes napoktól, színpompás faleveleket, a sütőtök és a fahéj fűszeres illatát, hűvös reggeleket és meleg pulcsikat.

 

 

Petrolkék a lakberendezésben

 

 

 

 

 

Webáruház készítés