Kategóriák

Fizetési megoldás
Hírlevél

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, azonnal az Öné lesz egy 10% kedvezményre jogosító kupon, amit bármelyik teljes áru termékünk vásárlásakor felhasználhat.

KATALÓGUSAINK!

 

 

 

 

 

Fogyasztó Barát

TOP termékek
Termékajánló
BLOG
2022.01.21 13:48

AMIKOR A MÚLT MEGTEREMTI A JÖVŐT - A MAGÁVAL RAGADÓ, BÁJOS VINTAGE STÍLUSIRÁNYZAT

Előző cikkünkben a romantikus stílusról olvashattatok bővebben. Most a vintage lakberendezési stílus van soron. A romantikus stílus merít a vintage irányzatból, de csak néhány elemét. Magát a vintage stílust nehéz jól körülírni, mert mindenki kicsit másképp alakítja ki a saját enteriőrjét. Az elmondható róla összességében, hogy a bájos, nosztalgikus emlékeket modern tartalommal tölti fel, a természetesség jegyében.

Varázsolj te is hamisítatlan vintage hangulatot és teremts a lakásodból otthont! Ehhez nyújt pár ötletet mostani bejegyzésünk!

 

Mit jelent a vintage stílus a lakberendezésben?

A vintage az 1920-as és 1960-as évekig tartó időszak kifinomult és igényes stílusa. Békebeli, nosztalgikus, patinás hangulatot idéz, a részletgazdag, finoman megmunkált bútorok és lakberendezési tárgyak jellemzik. A vintage nemcsak egyfajta stílus, hanem életfelfogás is, hogy hogyan tudjuk a jelenbe varázsolni a múlt értékeit.

A mai világban viszont már inkább vegyíteni szokták a kortárs lakberendezés jellegzetességeivel. Ezzel elérhetjük, hogy otthonunk ne tűnjön ódivatúnak és melankolikus hangulatúnak. A régi és modern elemek keverésével egyensúlyt teremthetünk egy elegáns otthon és a nosztalgikus hangulat között.

 

Vintage 'Red/Rose Virágok" Párnahuzat - 50*50 cm.


A vintage lakberendezési stílus színei és anyagai

A vintage design színei a békés, semleges színek, mint a bézs, homok, szürke és a pasztell árnyalatok, mint a halványrózsaszín, világoskék, lila, de gyakori a tiszta, egyszínű fehér tér is. Az alapanyagok terén a természetes anyagok dominálnak: a fa, a kő vagy a kovácsoltvas. Emellett jellemző még a természetes szövetanyagok, mint a gyapjú, pamut. Ennek az irányzatnak elengedhetetlen eleme a virágmotívum, amely megjelenik a különféle textíliákban (párnák, ágytakarók, szőnyegek, asztalterítők), de a falakon is vintage virágos tapéta formájában. A pasztell és világos színű falakkal festett tereket élettel tölthetjük meg, ha élénk színű bútorokat választunk.

 

Vintage Homok "MYNTE" Konyhai Textil

Vintage "Korallhomok" Párnahuzat 50*50 cm.

Vintage "Korallhomok" Velúr Párnahuzat - 52*52 cm.

Vintage Krém/Korallhomok Ágytakaró 180*130 cm.

Vintage "Homok" Pamut Ágytakaró - 240 *240 cm.

Vintage Levendula Párnahuzat 50*50 cm.

Vintage Krém Fém "Welcome" Tábla - 28 cm.Vintage bútorok és kiegészítők

A vintage lakberendezés sajátossága a kárpitozott, ívelt lábú kanapék, kényelmes és süppedős fotelek mellett a kirakatszerű, üvegajtós könyvespolcok és konyhaszekrények. Jellegzetesek az olyan bútorok is, amelyeken nyomot hagyott az idő múlása. Kissé kopottasak, az sem baj, ha nincs simára csiszolva és látszik a fa természetes erezettsége. A textíliáknak fontos szerepe van a kényelmes és meghitt légkör kialakításában: a virágmintás, vintage színvilágú díszpárnák a nappaliban és a hálószobában, asztalterítők és konyharuhák a konyhában. A vintage otthonra nagyon jellemző még a csipke, horgolt makramé használata is, ami elegáns és hangulatos kiegészítője lehet bútorainknak.

 

Vintage Fehér Régi Francia Éjjeli Szekrény - 61,5 cm.

Antik Opál Régi Francia "Linen Closet" Szekrény - 184 cm.

Antik Krém 3 Darabos Asztal Szett

Marie Antoinette" Antik Krém Kerek Dohányzóasztal - 70 cm.

Vintage Fehér Pad

Antik Krém "français" Fém Fiókgomb - 10 cm.

Vintage "big roses" Bézs Párnahuzat 50*50 cm.

Vintage Bézs "Berry" Párnahuzat - 50*50 cm.

Antik Bézs Ovális Tükör - 32 cm.Saját otthonod stílusának kialakításánál a legfontosabb, hogy egy olyan meghitt és ismerős környezetet hozz létre, amelyben mindig otthon érezheted magad. Egy olyan teret, ami harmonizál a személyiségeddel és ahol a kényelem a legfontosabb. Ajánljuk figyelmedbe weboldalunkat, ahol csodaszép vintage lakberendezési tárgyak közül válogathatsz!

 

Találja meg azokat a csodálatos fehér karácsonyi Chic Antique és az IB Laursen kiegészítőket, melyek segítségével varázslatos karácsonyi hangulatot teremthet otthonába! Kutasson a vintage kincsek között! Találja meg azt a varázslatos tárgyat, ami lakásából otthont varázsol!

Webáruház készítés