Kategóriák

Fizetési megoldás
Hírlevél

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, azonnal az Öné lesz egy 10% kedvezményre jogosító kupon, amit bármelyik teljes áru termékünk vásárlásakor felhasználhat.

KATALÓGUSAINK!

 

 

 

 

 

Fogyasztó Barát

TOP termékek
Termékajánló
BLOG
2018.10.31 11:41

Egy otthon, ami nagyon más, mint a többi!

Az eredetileg lepukkant padlásterekből és olcsó gyárépületekből kialakított művészlakások divatja Párizsból és New Yorkból indult el világhódító útjára a két világháború között, hogy napjainkra az egyik legtrendibb lakberendezési stílussá nője ki magát.

 

A loft nem csupán egy stílus, hanem egy életforma; excentrikus, dinamikus, extravagáns, szabadszellemű, ugyanakkor modern, letisztult és lenyűgöző.

 

 

Az ipari épületekből kinőtt tetőtéri loft lakások tágas, nyitott terei ideális otthont nyújtanak a kreatív, extrovertált, aktív társasági életet élő emberek számára.

A loftból hiányzik az intimitás, a bensőségesség, éppúgy, ahogy a belső falak, ehelyett magas mennyezetek, szabadon kanyargó csőrendszerek, csupasz téglafalak, fagerendák, nyers betonoszlopok és fém kiegészítők jellemzik.

 

 

Nem egységes, hanem eklektikus stílus, mely a csupasz, durva ipari elemeket bátran kombinálja a vintage, a klasszikus antik, a modern, a minimál, vagy a skandináv stílus jellegzetességeivel, különleges, avantgarde hangulatot hozva létre.

 

Kedvenc anyagai a fa, beton, üveg és fém, a durvább szövésű textíliák és a prémek, színei pedig a fekete, barna, téglaszín, betonszürke és fémes színek.

 

A hatalmas terek nagyméretű vagy többszemélyes bútorokat igényelnek, melyek egyben a térelválasztó szerepét is betöltik.

 

A loft egyik lényege a tágas és szellős belső tér, ezért mindenképp érdemes óvakodni attól, hogy bútorokkal zsúfoljuk tele. Egy konyhapult bárszékekkel például ideális megoldás lehet egy stílszerű étkezősarok kialakításához.

 

A hatalmas ablakokon nincsenek függönyök, de a faburkolatokat és kanapékat feldobhatjuk szőnyegekkel és vastag textíliákkal.

 

 

 

Bár egyszerű vonalvezetés jellemzi, a loftnak sem kell nélkülöznie az olyan meghittebb lakberendezési darabokat, mint egy antik gyertyatartó, ott egy cink kaspó vagy viharlámpás.

 

 

 

A loft hangulat eléréséhez ideális dekoráció lehet minden, ami egyedi, szokatlan, monumentális vagy meghökkentő: a London falióra, az antik vintage írógép vagy az antik szobainas.

A loft lakberendezésben a világítás legfőbb célja, hogy elegendő fényt adjon a nagy tereknek és segítsen kiemelni az épület anyagainak természetes szerkezetét; a nyers téglafalakat, betonoszlopokat, faburkolatokat. Ehhez a loft ipari mennyezeti  lámpák vagy ipari fali karok mind funkcionálisan, mind formailag tökéletesek.

 

Webáruház készítés