Kategóriák

Fizetési megoldás
Hírlevél

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, azonnal az Öné lesz egy 10% kedvezményre jogosító kupon, amit bármelyik teljes áru termékünk vásárlásakor felhasználhat.

KATALÓGUSAINK!

 

 

 

 

 

Fogyasztó Barát

TOP termékek
Termékajánló
BLOG
2019.04.03 10:32

Rég elfeledett, felejthetetlen húsvétok nyomában...

 

Gyermekkorom óta a kedvenc ünnepem a húsvét. Ilyenkor az első utunk a nagyszüleim kis falusi házába vezetett, ahol már messziről integettek a színes tulipánok és a virágzó cseresznyefák. Ők már a kapuban állva várták, hogy megérkezzünk; a pitypangok tarkította fűben ott lapultak a kézzel festett gyönyörű hímes tojások és ajándékok, amiket a húgommal kis fonott kosarakba gyűjtöttünk.

Tojáskeresés közben mélyen beszívtam a frissen kaszált fű illatát, és – városi gyerekként – innen tudtam, hogy végre megérkezett a tavasz.

A régi ház és lakói már csak a fotókról néznek vissza rám, de nekem a húsvét azóta is maga a tavasz és az újjászületés, amikor legalább pillanatokra megpróbálom feltámasztani azt a felejthetetlen gyermekkori idillt.

És jöhet a tojásfestés hagymahéjjal és viasszal, és kutatom a neten az ismerős motívumokat, a megsárgult lapú recepteskönyvből megpróbálom újrateremteni a nagymamám süteményeinek ízét, és összeszedni azokat a dekorációkat, amik visszaadják azoknak az igazi a húsvétoknak a hangulatát.

 

 

 

 

 Vintage húsvéti díszek

 

Nincs is húsvét nyuszi és bárány nélkül! Ha igazi nyuszit és bárányt nem is simogathatunk, ezek a kedves kis vintage figurák jókedvre derítenek, és gyönyörű díszei lehetnek a húsvéti asztalnak, komódnak!

https://vintagemarcsi.hu/Vintage-Pezsgo-Nyuszi-13-cm

 

 

 

https://vintagemarcsi.hu/Antik-Krem-Husveti-Barany-195-cm

 

 

 

A ünnepi asztal húsvétkor is hosszan élvezheti a család és a vendégek figyelmét, ezért érdemes gazdagon bánni a dekorációval!

Ez a rózsás vintage terítő vagy ez a horgolt szegélyű antik terítő, akár dédszüleink ládájából is előkerülhetett volna (https://vintagemarcsi.hu/Vintage-Roses-forever-Terito-360140-cm)

 

 

 

(https://vintagemarcsi.hu/spl/419251/Terito-340140-cm)

 

 

 

A hagyományos húsvéti tojásfa is jól mutat az asztalon. Ehhez csak egy barka vagy aranyesőágra van szükségünk és néhány vintage akasztható tojásra. (https://vintagemarcsi.hu/shop_search.php?search=vintage+akaszthat%C3%B3+toj%C3%A1s)

 

 

Megtalálhatjuk őket levendula, lila zsálya, arany vagy fehér színben, különböző mintákkal.

A hímes tojások remekül mutatnak ebben a vintage tojástartóban az ünnepi asztalon!

https://vintagemarcsi.hu/Vintage-Tojastarto

 

 

A húsvéti gyertyák méltó helyet kaphatnak ebben az antik fehér mécsestartóban (https://vintagemarcsi.hu/Antik-Feher-Mecsestarto)

 

vagy az antik francia gyertyatartóban. (https://vintagemarcsi.hu/Antik-Krem-Regi-Francia-Gyertyatarto-95-cm)

 

 

 

Akár ajándéknak is jó ötlet ez a helyes tojástartó vintage nyuszipár.

https://vintagemarcsi.hu/Vintage-Tojast-Tarto-Nyuszik-2-darabos-Szett-14-cm

 

Webáruház készítés