Kategóriák

Fizetési megoldás
Hírlevél

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, azonnal az Öné lesz egy 10% kedvezményre jogosító kupon, amit bármelyik teljes áru termékünk vásárlásakor felhasználhat.

KATALÓGUSAINK!

 

 

 

Fogyasztó Barát

TOP termékek
Termékajánló
BLOG
2020.06.27 16:06

Hygge életérzés a lakberendezésben – Boldogság dán módra

A modern civilizációval egy idős a kérdés, vajon mi teszi igazán boldoggá az életet? A válasz kultúránkként és társadalmanként eltérő lehet, de talán nagy bizalmat szavazhatunk a dánoknak ebben a kérdésben, hiszen évtizedek óta ők vezetik a boldogság-listákat. A válasz pedig szerintük a hygge, ami egy barátságon, meghittségen alapuló közösségi életszemléletet takar. Kreativitás, egyszerűség, természetesség, emberközpontúság, minimalizmus – csupán néhány fogalom azok közül, amelyek egyértelműen a skandináv létformához kapcsolódnak. Nem csoda hát, hogy mára globális trenddiktálóvá nőtték ki magukat a design terén. A lakberendezésben főként a kiegészítőkkel, apróbb elemek harmóniájával érhetjük el, hogy a hygge életérzés az otthonunkba költözzön.

A főbb alapjegyek a fény, a naturalista anyaghasználat, a „zöld” környezet és az intimitást erősítő kiegészítők köré épülnek.

 

Meleg fényekkel a meghitt hangulatért

A napos órák számának csökkenésével arányosan nő az ablakok mérete. Alapvetően jellemzőek tehát a nagy, könnyen mozgatható nyílászárók, melyeket ritkán fednek el függönyökkel. A természetes napfény mellett ugyanakkor nagy hangsúlyt kap a mesterséges megvilágítások számos fajtája. Az egyik legfontosabb, legszimbolikusabb elem például a lámpások, mécsestartók, gyertyatartók, gyertyák és a mécsesek. Lámpák esetében ne a hagyományos, plafonközponti megvilágításra gondoljunk, sokkal elterjedtebbek a több blokkból álló fényforrások (spotok, fali- vagy állólámpák, fényfüzérek) használata. A lényeg, hogy a belőlük sugárzó meleg fénnyel igazán meghitt, intim hangulatot teremtsünk.

Pihe-puha melegség a lakás bármely pontján

A hűvösebb éghajlat miatt külön hagyománya van a meleg takarók, pihe-puha terítők, finom tapintású díszpárnák és talpkényeztető szőnyegek felhalmozásának, melyek az alapfunkciójuk mellett dekorációs elemként is megjelennek a lakásban. A lényeg, hogy az otthonod bármely pontján kényelembe tudd helyezni magad, ha egy kis pihenésre, felmelegedésre vágynál. A dánok két fő márkája az Ib Lauren és a Chic Antique. Ezek a nevek előszeretettel köszönnek vissza a kiegészítőkben, amiket a Vintagemarcsi.hu kínálatában is megtalálsz.

Növényekkel a jó levegőért

A hygge egyik alappillére a természetesség, aminek szoros velejárója a növényvilág. Ebből adódóan szinte minden formában és színben megtalálhatóak a lakásban, javítva a belső terek levegőjét és a lakók hangulatát.


Mi tehát a hygge életérzés, ha össze akarjuk foglalni?

A kandallóban égő fa pattogása. A kezünket átmelegítő kakaós bögre. A bársonyos, meleg takaró érintése a bőrünkön. Izgalmas olvasmány, amihez a legfinomabb vörösborunkat kortyoljuk. A jó barátok hangjaival megtelt nappali. Azaz minden, ami a lakásból otthont varázsol.

Webáruház készítés